Ontwerp

pas uw

Huis Gemeenschap Ontwikkeling

aan in 6 simpele stappen

1.

sectie-geometrie

Kies uit een selectie van dakhellingen om uw gewenste architectuurtypologie te bouwen. Dakramen kunnen in verschillende opstellingen worden toegevoegd voor optimaal daglicht in het interieur.

2.

Uuthuuske Lengte

Het vloeroppervlak is afhankelijk van de behoeften van de bewoners. Het Uuthuuske bouwsysteem maakt het mogelijk om de plattegrond uit te breiden in delen van 1,2m. Klein bouwen of groot bouwen!

3.

interieur-indeling

Het bouwsysteem maakt ook een scala aan plattegrondindelingen mogelijk. Dit kan worden beïnvloed door de locatie, de oriëntatie en de behoeften van de bewoners. Wij zijn in staat om vele plattegrondvarianten te maken om elke gewenste interieurindeling te bouwen! 

4.

GEVELMATERIALEN

Wij hebben een reeks gevelmaterialen waaruit u kunt kiezen – afhankelijk van kosten, esthetiek, duurzaamheid en klimaatbehoeften. Praat met onze architecten om de voordelen van elk systeem te leren kennen en te zien welk het beste bij u past.

5.

ENERGIE-NEUTRALITEIT

Onze schuine daken zijn perfect voor PV panelen! Maak uw huis vanaf het begin energieneutraal met voorgeïnstalleerde PV panelen.

6.

BADKAMER- EN KEUKENAFWERKING

Ons bouwsysteem omvat een geprefabriceerd badkamermeubel en keukenblok. En ook hier bieden wij een keuze aan afwerkingen. Kies tussen verschillende materialen om een interieur te ontwerpen dat het best past bij uw woonvisie.

Online 3D Builder
binnenkort beschikbaar

ontwerp uw uuthuuske gemeenschap

De klantreis

De klantreis begint met het ontdekken van specifieke ruimtelijke, functionele en esthetische wensen in samenwerking met onze architecten. Door digitale configuratie is het mogelijk om in dit proces de specifieke oplossing direct te visualiseren. Middels een online configurator kunnen ook eindgebruikers betrokken worden in dit ontwerpproces. Er zijn keuze-pakketten samengesteld voor bijvoorbeeld sanitair en keukenapparatuur.

De verankering van de Uuthuuskes in de omgeving kan tijdens het ontwerpproces worden versterkt door gebruik te maken van drone opnames van de situatie.

Integratie

Het team van TNM bestaat uit een mix van architecten, bouwtechnisch ingenieurs, software specialisten en vakmensen met een passie voor computergestuurd bouwen. Onze architecten weten precies wat de (on)mogelijkheden zijn van de TNM bouwsystemen, en kunnen direct schakelen met collega’s in de uitwerking en uitvoering. Hierdoor is verregaande integratie van ontwerp, engineering en productie mogelijk. Een niveau van integratie dat vanzelfsprekend is in bij de totstandkoming van een auto of telefoon, maar bij woningbouw nog zelden voorkomt.

Een voorbeeld van deze verregaande integratie is te vinden in de installatietechniek: uitsparingen, doorvoeren en beugel-/ bevestigingsgaten zijn vanuit de engineering en productie al voorzien. Leidingverloop en installatie elementen zijn op de platen gegraveerd: de bouwtekening wordt (een onzichtbaar) onderdeel van de woning. Er is geen enkele ingewikkelde afstemming tussen verschillende disciplines nodig: het is al onderdeel van het product.

Maatwerk

Uuthuuskes staan gelijk aan expressie en persoonlijkheid. Het bouwsysteem van TheNewMakers, dat ook in de Uuthuuskes wordt toegepast, maakt maatwerk mogelijk met de voordelen van industrialisatie. Ondanks productmatig denken is dankzij digitale productie en modulariteit verregaand maatwerk mogelijk. Een volledig project wordt opgebouwd uit LEGO stenen die remontabel met elkaar worden verbonden. In de Uuthuuskes wordt gewerkt met verschillende types doorsnedes op een grid van 1,2 meter. Door deze kleine korrel wordt een grote architectonische ontwerpvrijheid bereikt.

Materialisering

In de basis bestaan de Uuthuuskes volledig uit natuurlijke materialen, grotendeels gebaseerd op hout. Aan de binnenzijde worden veredelde platen gebruikt: hier zijn verschillende uitstralingen in mogelijk en dit zorgt voor een onderhoudarme afwerking. Aan de buitenzijde zijn verschillende gevelafwerkingen mogelijk. Zo kan worden gekozen voor hout uit Europese bossen dat door thermische verduurzaming dezelfde levensduur krijgt als hardhout. Een alternatief zijn aluminium recyclebare panelen die een volledig onderhoudsarme gevel garanderen met een kleurgarantie van 30 jaar. Achter de gevel wordt houtvezelisolatie toegepast. Al het hout dat wordt gebruikt voor de Uuthuuskes is gecertificeerd en komt uit Europese, verantwoord beheerde bossen.